Zuiver drinkwater

Water is een cruciaal onderdeel van het dagelijkse leven, daarom is het belangrijk dat het lichaam water binnenkrijgt dat goed doet en zo min mogelijk vervuilt.

 

De laatste tijd zijn er ontrustende berichten over ons drinkwater. Echter is het Nederlands drinkwater het beste water wat uit de kraan komt in vergelijking met andere landen. De stoffen waar op gecontroleerd wordt overschrijden de normeringen niet. Maar er wordt niet getest op alle chemische stoffen die geregistreerd staan bij de Europese Unie. Dit zijn 24.942 stoffen. Daar kan uw drinkwaterleidingbedrijf niet allemaal op controleren. Echter kunnen ze ook niet stellen dat uw gezondheid en dat van uw kinderen op lange termijn niet in gevaar komt omdat er domweg niet op al deze stoffen wordt getest. Tevens is er geen of te weinig kennis van alle geregistreerde chemische stoffen.

Juliette Leger hoogleraar toxicologie aan de VU zegt: 

“Er is weliswaar geen acuut risico, maar er is wel een mogelijk risico op langere termijn. Consumenten lopen dat risico onvrijwillig. Je kunt niet zeggen dat ons drinkwater helemaal goed is. We weten niet welke stoffen er allemaal in zitten. Volwassenen lopen weinig risico. Zij beschikken doorgaans over een goedwerkende lever en nieren, over een laag vet waarin giftige stoffen kunnen worden opgeslagen en over een betrouwbaar immuunsysteem. Maar dat hebben jonge kinderen veel minder.” 

Bron NRC: "Drinkwater veilig? Nee!"

De voordelen van zuiver drinkwater

Wilt u er zeker van zijn dat u zuiver water drinkt en gebruikt voor het koken van uw maaltijd? Dan is onze drinkwaterfilter de oplossing.