top of page

Installatie

Waterontharder 6.jpg

Plaatsingslocatie

Een waterontharder wordt direct na de watermeter aangesloten of bij binnenkomst van de hoofdleiding voor de verdeling van het leidingwerk. Hierdoor krijgt u uit al uw tappunten zacht water.

 

Tevens heeft iedere waterontharder, op basis van ionenwisseling, een afvoer en een stroompunt nodig.

Veiligheid

Vaak wil men de waterontharder geplaatst hebben in de meterkast. BRS laat de waterontharder alleen in de meterkast installeren wanneer deze daadwerkelijk op de grond geplaatst kan worden, of net boven de watermeter op een plank. De waterontharder op een plank net boven een gasmeter is onverantwoord en niet veilig. Water en elektra gaan niet samen. Bij lekkage ontstaat er heel makkelijk kortsluiting met als gevolg dat er brand kan ontstaan. In de meeste gevallen bent u daar niet voor verzekerd.

 

Om u zo goed mogelijk te adviseren over de plaatsing en locatie van een waterontharder komen wij graag bij u langs, geheel vrijblijvend.

Installatie.jpg
EM-LOGO.png

Installeren

Sinds 2016 werkt BRS zacht en zuiver samen met Eco Match, de importeur van de Erie water treatment waterontharders. Voor de installatie van waterontharders werkt Eco Match met ervaren monteurs. Dit geeft u de garantie dat de waterontharder correct wordt geïnstalleerd en ingesteld, zodat u na installatie volledig kunt genieten van heerlijk zacht en zuiver water.

Garantie

Op alle nieuwe waterontharders zit 40 jaar garantie i.c.m. een onderhoudscontract van Eco Match. U heeft de keuze om 1 x per jaar (€ 9,05 per maand exclusief zout via automatisch incasso) of 1 x per 2 jaar (€ 4,50 per maand exclusief zout via automatisch incasso) onderhoud uit te laten voeren. Tijdens het onderhoud wordt ook de behoefte aan zout voor u meegenomen. Kosten voor een zak zout a 25kg gelijktijdig met onderhoud is € 13,50.
 
Het onderhoudscontract dekt voor 40 jaar het volgende af

  • Onderhoud (o.a. desinfectie van de behandeltank, dit ter voorkoming van legionella)
    •    Vervanging van onderdelen
    •    Voorrijkosten
    •    Arbeidsloon

bottom of page