top of page

Hydrofoors of druk verhogende pompen

Wanneer u uw badkamer gaat verbouwen en meer comfort zou willen tijdens het douchen kan een hydrofoor daar een enorme bijdrage aanleveren. Tegenwoordig is een regendouche bijna standaard, echter is vaak de waterdruk te weinig voor een regendouche. Ook een tweede badkamer op een hoger gelegen verdieping krijgt behoorlijk minder druk aangeleverd. Elke meter omhoog betekent een verlies van 0,1bar druk.

Standaard kan de druk van de waterleiding ook gewoon laag zijn, ook dan kan een hydrofoor een uitkomst zijn. Bij het plaatsen van een waterontharder is er ook een verplichting vanuit elk waterleidingbedrijf in Nederland, deze verplichting is dat er tussen watermeter en waterontharder een gecertificeerde terugstroombeveiliging (keerklep) wordt geïnstalleerd. Dit levert een drukverlies op van 0,75bar. Dit kan ook een reden zijn dat u een hydrofoor wilt laten plaatsen. Onderstaand vind u onze mogelijkheden. 

Druk verhogende pomp compact

Wanneer u weinig ruimte heeft maar toch behoefte heeft aan meer druk met name tijdens het douchen, dan is deze super stille druk-verhogende pomp met inwendige thermische (droogloop) beveiliging een juiste keuze. Deze pomp verhoogt de druk maximaal met 1,2bar. De pomp schakelt automatisch aan en uit en geconstrueerd volgens de Europese EN norm. De motor is watergekoeld


De pomp treedt in werking bij een minimale afname van 180 l/h (3 l/min) en is zeer geschikt voor huishoudelijke toepassing.

Afmeting (HXDXB) 72mmx158mmx130mm 

BRS pompen (2).png
Ontwerp zonder titel (3).png

Frequentie geregelde hydrofoor

Deze pomp is technisch echt het neusje van de zalm. Wanneer de pomp bij te lage druk inschakelt zal deze pomp de druk compenseren. Bij meer waterafname zal de pomp sneller gaan draaien (frequentie geregeld). Het verbruik aan stroom blijft minimaal terwijl het comfort als maximaal mag worden omschreven.  
 

De afmetingen zijn (lengte x breedte x hoogte) 200mm x 450mm x 650 mm. Deze frequentie geregelde hydrofoor is voorzien van een 8 liter expansievat, droogloop- en (wettelijk verplichte) onderdrukbeveiliging, druksensor en manometer.

Veilig voor drinkwatertoepassingen

Alle metalen die met het water in aanraking komen zijn van RVS AISI304 of messing. Dus drinkwaterveilig én zeer robuust en betrouwbaar. Hiermee voldoen de installaties zelfs al aan toekomstige richtlijnen op gebied van drinkwater in Europa, de Europese CE-markering én aan de NEN1006 volgens WB 4.3.

Neem contact op voor meer informatie.

bottom of page